Следвайте Гласове в ТелеграмСнощи бях пряк свидетел на това, което се

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСнощи бях пряк свидетел на това, което се
Коментари Харесай

Васил Терзиев за кървавите протести: Отговорността е на организаторите и на МВР. Никой не ме предупреди, че ще има провокации

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Снощи бях директен очевидец на това, което се случи в центъра на София по време на декларирания като кротичък митинг. Гледката беше травматична ", това написа във фейсбук профила си кметът на София Васил Терзиев във връзка митингите в четвъртък против управлението на Българския футболен съюз. 

В разгара на митинга Терзиев отиде при протестиращите и ги прикани да се приберат по домовете си. 

" Най-грозното е какъв брой доста хора бяха ранени. Даже след края на митинга срещах из улиците жители, които бяха потърпевши. Това, което мъчно ще заличим, е неприятното чувство от проявената експанзия. От това, че митингът остана кротичък единствено на хартия и пострадаха хора ", написа още той. 

По думите му нито една от виновните институции не го е предизвестила, че се чакат провокации и проблеми, а единствено при подобен сигнал кметът може да не съгласува събитието. 

" Законът е явен – отговорността е на уредниците и на Министерство на вътрешните работи ", счита той. 

" Болеше ме и като жител, и като кмет на София да виждам по какъв начин всичко към нас се унищожава, опожарява и чупи съзнателно.

Още нощес подредих регионът да бъде изцяло възобновен. Аварийните екипи на Столичната община бяха на терен цяла нощ, а чиновниците им не се прибраха при фамилиите си, с цел да се погрижат за възобновяване на вредите ", сподели още Терзиев. 

Кметът на столицата посочи, че над 80 детайла от градската инфраструктура са развалени след митинга - счупени или изгорени колчета, контейнери и кошчета, кашпи, стоянки за колела. Опожарен е и автомобил на Общинската полиция. Столичната община ще изиска от уредника на митинга да възвърне вредите по обществената инфраструктура.

" Всеки митинг е част от демократичния развой на изложение на мнение. Участвал съм в митинги на демократичната общественост, на които хората не се опасяваха да идват с децата си, с домашни любимци, с колела. А след нас даже цветята в алеите оставяхме непокътнати. Въпрос на гражданска съвест и отговорност е да пазим София, за чието облагородяване плащаме всички ", приключи той. 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР